Ajatella ja kävellä Turussa

Kävelijälle Turku tarjoaa paljon pieniä helmiä, eikä piristävä pienelämys aina ole kehyksissä tai jalustalla. Kun parkkitalon seinässä näkee tekstin Kävelymatkan päässä on kulttuuria, ja molemmat tekevät hyvää, tulee hyvä fiilis. Kaupungilla törmää jalkaisin iloisiin yllätyksiin, minkä lisäksi voisi tietysti suunnitella osuttautumista paikalle tapahtumiin oikeaan aikaan.
Jos en olisi liikkeellä jalan, voisin yrittää saada alleni vaikka kulttuuripääkaupungin väreihin maalatun kaupunkipyörän, joista useimmat taitavat olla nyt opiskelijoiden käytössä. Jokilautta Förillä Aurajokea ylittävät voivat kohta nauttia Pertti Jarlan hissukseen etenevästä sarjakuvasta...
Entä roskat? Ainakin keskustan alueella on hulppean kokoisia, kultturelleja roska-astioita, jotka eivät saarnaa vaan hymyilyttävät. Siistiä!
Kaupungilla voi nähdä myös reippaasti teipattuja busseja, jotka hehkuttavat kulttuurielämyksiä, kuten taidemuseota. Ja tulkitsen, että kun näen bussin, jonka numero-määränpääkyltin tekstin paikalla lukee KAFFEPAUSSI, se tarkoittaa että linja-auto on tauolla ja on turha yrittää kyytiin... No, liikunkin mieluummin kävellen.
Kävelijä voi tutkia paikkoja omin päin tai valmiiksi mietityillä reiteillä. Kiinnostaako tieteellinen näkökulma ja maailmankaikkeuden historia? Mars Aikavaellukselle, 13,7 km. Kulttuurin ja historian merkeissä Suomen sydän -reitti, 11,5 km. Pienempiä askeltajia voisi seurata esimerkiksi Turun muurahaisten bongausreiteillä...

Olen iloinen, että kävin taas kuljeskelemassa kulttuuripääkaupungissa. Turku uskaltaa ottaa kulttuurin epäryppyotsaisesti, mikä osuu kulkijan silmiin ja syvemmälle, hyvänä tuulena. Ja Arjen löytöretkeily-henkistä flaneerausta voi soveltaa kaikkialla! Yhden sarjakuvakyltin henkeen: pieni ihminen, suuri elämä - missä vain. Ajattelen, siis olin Turussa 2011 :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi

Wivi Lönn -kävelyllä