Kinakujan taidesilta

Jokin kahahtaa rinteessä laskeutuessani Tourujoen laaksoon vanhan hautausmaan vierestä Tourukadulta. Ja taas. Räkättirastaat pyrähtelevät eestaas vehreän aluskasvillisuuden seassa ja ilmassa. Joen vieressä kulkevan kävelytien viereisellä rinteellä ovat herukat aloittaneet kypsyttelyn. Täällä on kaikki on niin vihreää!
Kun lähestyn Tourujoen ylittävää siltaa, kohotan katseeni ylös. Silta näyttää tavanomaista värikkäämmältä! On pakko kavuta puurappusia ylös sillalle ihmettelemään.
Kinakujan silta on kuin iloinen, modernisti kuvioitu räsymatto. Kaiteisiin on kiedottu niin riemastuttavan värisiä matonkuteita kuin riemunkirjavia neulegraffiteja ja myös itse silta on maalattu iloisesti. Sillan kummassakin päässä on esillä myös samaan henkeen maalattu ja somistettu polkupyörä.

Neulegraffiteja huoltamassa olevat nuoret kertovat, että tällä juhlistetaan 10 vuotta täyttänyttä nuorten taidetyöpajaa, joka toimii läheisessä rakennuksessa. Toivottavasti työ saa olla kulkijoiden ilona koko kesän ilman suurempia vaurioita.
Paitsi että taidesilta näyttää upealta, se myös tuntuu hyvältä. Hellepäivänäkin on paljon mukavampaa koskettaa pörröistä neuletta kuin auringossa kuumentunutta, harmaata metallikaidetta.

Kommentit

  1. Näyttääpä mainiolta! Pitää käydä katsastamassa silta ihan paikan päällä, ennen kuin joku ilkeämielinen vandaalijoukko tuhoaa sen. Tosin toivon kovasti, että ei tuhoa!

    VastaaPoista
  2. Silta on niin hieno, että toivotaan kunnioitusta kulkijoilta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi