Viitaniemen voikukat

Jyväskylässä Viitaniemen laajat nurmikentät ovat torstaina häikäisevästi keltaisenaan voikukkia. Niistä riittäisi luonnon salaatinlehtiä lähipöytiin, jos joku tohtii täältä aineksia poimia... Kierrän hitaasti astellen niemeä, jonka rinteillä ja rannoilla on jo auringonottajia, leikkijöitä ja pelaajia.
Viitaniemen uimarannalla on nyt siistiseinäinen wc-pömpeli, joka toivottavasti pysyy edes hetken vailla ohikulkevien wannabe-taiteilijoiden kädenjälkiä.

Jatkan rannan kävelytietä ohi vesilaitoksen Taulumäen kupeeseen, Tuomiojärven uimarannalle saakka. Lentopallot saavat kyytiä neljällä hiekkakentällä yhtä aikaa. Jotkut uskalikot ovat jo uineet lautalle ja näyttävät miettivän, milloin hypätä takaisin kylmään veteen. Pysähdyn ostamaan jäätelön uimarannan kioskilta. Alkaa tuntua ihan kesältä.
Paluumatkalla kuljen vielä Viitaniemen jousiampujien kentältä pitkospuita pitkin Kortesuolle. Polun yli roikkuu äskettäin korkealta poikki räsähtäneen koivun latvus, mutta sen ali pääsee oksia väistelemällä juuri ja juuri kulkemaan. Kaupungilta tullaan varmasti pian hoitamaan este pois polulta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi

Wivi Lönn -kävelyllä