Tamperekoodia

Tampereen rautatieaseman vastapäisen Scandic-hotellin ikkunassa on iso juliste, jossa on kuva Kimmo Kaivannon Love Out -teoksesta. Mistä on kyse? Aamulehden ja Tampereen taidemuseoiden yhteistyössä tuottamasta taidekävelyn mahdollistamasta Tamperekoodi-julistesarjasta, jonka teokset on ripoteltu kaupungin keskustaan. Julisteita on yhteensä 12, teemana rakkauden eri muodot. Ainakin yhteistyökumppaneiden tiloista saa mukaan teosten sijainnit näyttävän kartan, johon voi myös kerätä kunkin julisteen kilpailukysymysten vastauksista koodikirjaimet ja osallistua sitten netissä kilpailuun. Kooditaide on nähtävissä 7.11.2010 saakka.

Julisteissa myös kerrotaan teoksista ja taiteilijasta lyhyesti ja haastetaan miettimään kutakin teosta. Sitten on aika pähkiä vastaus julisteen kysymykseen ja poimia vastauksesta oikea kirjain koodikirjainlauseeseen. Näyttää kuvajaisen?

Iltakävely johdattaa parin taideikkunavisiitin jälkeen Tammerkosken toiselle puolelle. Reitti kiertää niin yritysten kuin kaupungin virastotalon ja kirjaston ikkunoiden kautta. Taiteilijoiden joukossa ovat esim. Inari Krohn, Hannu Riikonen, Osmo Rauhala, Tiina Heiska ja Esa Riippa. Jaahas, Anttilan ikkunassa komeilevan Esko Männikön Savukoski-valokuvan julisteeseen on lipsahtanut Männikölle etunimeksi myös Esa...
Kirjaston seinässä Tamperekoodi-julisteena on Jani Hännisen teos Never Look Back. Julisteessa pyydetään tutkimaan teoksessa esiintyviä esineitä. Tuossa on sitä ja tätä....Mutta kun kysymyksessä tiedustellaan, mikä osoittaa suunnan vasemmassa yläkulmassa, olen ymmälläni. Tuossahan on kokohaalari, hihat ja, ei se sana mahdu...Ai siis... No hyvä on, ehkä katsoin Hieman Eri Tavalla!
Tampereella riittäisi taidetta enemmänkin kävelyseuraksi. Ohitan taideteoksella komistetun sähkökaapin, jonka kyljessä kerrotaan että jakokaapeissa on ydinkeskustan alueella 15 teosta. Onkohan niistä karttaa?

Kun olen ohittamassa Koskipuistoa Tammerkosken partaalla, houkuttelevat pimentyneen illan valot, ilmassa liitelevät elävät tulet luokseen. Kolmen hengen liekkiryhmä treenaa keltaisten lehtien peittämällä nurmikolla tulikepeillään upeita temppuja. Hätäkeskus tietää, että tässä vain harjoitellaan turvallisesti. Yksi treenaaja mainitsee nurmikolla istuvalle katsojalle, että miettii pitäisikö lähteä Jyväskylän keskustaan jonain viikonloppuna tekemään yöllä temppuja. Sehän sopisi hyvin Valon kaupungiksi profiloitumaan pyrkivälle Jyväskylälle...

Kommentit

Suositut tekstit