Kuopion kulmilla

Teräspallon pinta hohtaa syyspäivän auringossa Kuopion kaupungintalon tuntumassa. Pallero on nimeltään Muuntamo No 149 ("Valopiä", tekijä Tülay Schakir (2006). Kävelen Tulliportinkadun toiseen kulmaukseen, missä lisää taidetta näkee pankkitalon seinässä, tähyilemällä yläilmoihin: Pennejä taivaasta on työstänyt Pauno (myöh. korjattu...ei siis Rauno) Pohjolainen (2001).
Kuopion tori on ahdettu toriparkin laajennusremontin tieltä kaupungintalon puoleiseen osaan. Kauppahallia ympäröi lohduttoman oloinen monttu, eikä tällä hetkellä ole tietoa, mitä hallin kyljessä olevalle kalahallille tapahtuu, koska valituskäsittely on kesken. Kauppahalli on onneksi normaalisti auki, vaikka sinne joutuukin puikkelehtimaan ritiläluiskia pitkin.
Pysähdyn kahvila Kaneliin herkulliselle kaakaolle (kahvilan oma sekoitus, nam!) ennen kuin lähden kävelemään kohti satamaa. Kauppakadulla, tuomiokirkon vieressä muistetaan jalan liikkujia neljään ilmansuuntaan osoittavilla opasteviitoilla, joissa kerrotaan, montako sataa metriä on esimerkiksi korttelimuseoon ja VB-valokuvakeskukseen.

Saavun alas rantaan. Satama on hiljainen; siitä kuulee syksyn.
Kukaan ei kävele vastaan, kun kierrän rannan sinisen makasiinin. Pysähdyn hetkeksi tutkimaan läheisen Myllyn alakerrassa olevan Taitokeskuksen ikkunoita ja ennen kaikkea neulegraffitien peittämiä pylväitä.
Aika on itse kunkin kääriytyä lämpimiin neuleisiin.

Kommentit

  1. Moikka!
    Löysin blogisi kun googlasin Schaumanin linnan ja blogisi näytti niin kivalta että päätin jäädä lukijaksi. :)

    Ps. Entisenä kuopiolaisena täytyy kuitenkin korjata eräs asia: "Pennejä taivaasta" on taiteilija Pauno Pohjolaisen tekemä,ei Rauno Pohjolaisen.

    VastaaPoista
  2. kiitos hietzu, olet aivan oikeassa herra Pohjolaisesta. Pauno, ei Rauno. Pahoittelut Paunolle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi