Cygnaeuksen tammi

Cygnaeuksen tammella Jyväskylän yliopiston kirjaston vieressä on tänään juhlahetki. Kansakoululaitoksemme isän ja seminaarin ensimmäisen johtajan Uno Cygnaeuksen syntymän satavuotispäivänä 12.10.1910 Seminaarinmäelle istutettiin hänen kunniakseen tammi. Jyväskylän kasvitieteellisen puutarhan ystävät ry. viettää nyt puun 100-vuotispäivää ; tammi on koristeltu iloisin nauhoin. Yhdistyksen puheenjohtaja Pertti Pyhtilä lausuu muutaman sanan Cygnaeuksesta ja puun historiasta. Onnittelumalja vuodatetaan tammen juurelle. Pitkää ikää!
Tammen juhlaan kuuluu myös muutama tehtävärasti, jotka löytyvät kasvitieteellisen puutarhan puista: tammesta, Seminaarin kuusesta, koivun rungosta, Oppio-omenapuusta. Joku voittaa vielä kirjapalkinnon...

Ohikulkeva saapasjalkainen herrasmies pysähtyy vaihtamaan tammen luona rupattelevan ryhmän luona muutaman sanan. Paljastuu, että kyseessä on yliopiston entinen puutarhuri Aikonen, joka kertoo muistavansa Yliopistoportti-veistoksen olleen tulossa vaarallisen lähelle tammea, mutta viime hetkellä veistos siirrettiin hieman kauemmas, päärakennuksen suuntaan. Puutarhuri oli tuon jälkeen myös itse laittamassa tammelle Cygnaeuksen tammi -kylttiä sekä puuta suojaavaa kaidetta.

On liikkunut huhua, että kylttiä kantava Cygnaeuksen tammi ei olisi se aito ja alkuperäinen puu, joka 100 vuotta sitten istutettiin. Tämän huhun ohikulkija kumoaa - tammi on kuulemma se alkuperäinen. Näillä mennään!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi