Valopisteitä

Ulkovalaistus tekee ihmeitä niin rakennuksille kuin maisemille. Sepänkadulla olevan ammattikoulun, tai siis Jyväskylän Ammattiopiston eli JAOn sivuseinä näyttää laskevan auringon valossa ihan tavalliselta punatiiliseinältä, mutta kun hämärä laskee, syttyy valoteos ja muuttaa tiilipinnan aivan toisenlaiseksi.
Kävely ammattiopiston ohi kannattaa siis ajoittaa ilta-aikaan, jos mielii tutkailla, mitä seinässä oikeasti leijailee - siinä ei todellakaan ole vain kirjainmuotoja.

Valon kaupunki -tapahtuman valoteoksia on myös sisätiloissa. Koska kaupungin keskustasta ei löydy valotapahtumasta kertovaa opastetaulua (pieni vinkki!) jossa olisi kerrottu kohteista, pitää turvautua lehtijutun tietoihin. Sen perusteella käyn Torikeskuksessa, jonka alakerrasta löytyy helposti valokuvapohjainen teos Katse valoon, tekijä Jaakko Tähti. Saalistajan silmä näkee kaiken... Teos on nähtävissä ilmeisesti 24.10. saakka.
Lehtijutun mukaan Jyväskeskuksessa on samaisen taiteilijan teos Kalastaja, mutta en löydä sitä hälyisistä sisätiloista, enkä myöskään ulkosalta. Jos se on ulkona, ei ehkä ole vielä tarpeeksi hämärää. Ollapa taskussa pieni karttaesite, jossa olisi kerrottu näistä teoksista ihan oikeasti!
Vaan kun ilta saa, pääsevät kävelykadun valoteokset hienosti oikeuksiinsa. Kompassiin Asemakadun ja Kauppakadun kulmassa on suunnattu yläilmoista valokompassi. Vielä ehtii muutamalle iltakävelylle valaistuskohteissa, ennen kuin tapahtumaviikot tulevana viikonloppuna päättyvät.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Susitaival: Kaunisjärvi - Jorho

Kolmen vuoren vaelluksella Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Salmivaaran maisemapala, Kilpisjärvi